Top 10 Feiten over Kosovo als Land voor Uitbesteding voor ICT-Diensten

10 faktaa Kosovosta IT-palveluiden ulkoistamisen kohteena

In de laatste jaren is de de groei van uitbesteding opmerkelijk groter geworden dankzij de vooruitgang van de technologie, de competitieve en snelle zakenomgeving. Uitbesteding is een van de belangrijkste activiteiten en onstopbare trends geworden, dus wat is uitbesteding – simpel gezegd is het inhuren van anderen voor werk in plaats van het zelf ter plaatse te doen. In het verleden werd uitbesteding vooral beschouwd als een kostbesparende tactiek, maar in de zeer verbonden wereld van vandaag, wordt uitbesteding beschouwd als een zeer belangrijk strategisch hulpmiddel dat de 21e-eeuwse globale economie kan aandrijven.

Meer en meer proberen bedrijven ITO- (Information Technology Outsourcing) en BPO- (Business Process Outsourcing) diensten uit te besteden aan Zuidoost-Europa. Een paar voorbeelden van uitbesteding omvatten ICT-diensten, fabricage, software-ontwikkeling, belastingen, boekhouding, conferenties, vastgoed, call center en human resource-functies..

In deze zeer belangrijke trend is Kosovo naar voren gekomen als een van de toplocaties in Europa voor globale uitbesteding van ICT-diensten. Volgens de Global Sourcing Association (GSA) en Outsourcing Journal is het gebied Zuidoost-Europa – Kosovo een aantrekkelijke locatie geworden voor inkopen/uitbesteding dankzij de lage kost van gekwalificeerd personeel en een hoog aantal hoogopgeleide, tweetalige en
gekwalificeerde ICT-experts. Kosovo heeft de jongste bevolking (53% van de Kosovaren zijn jonger dan 25) van de EU, een strategische tijdzone (CET), de valuta Euro, lage belastingen, aantrekkelijke prijzen, culturele affiniteit en een gratis handelsovereenkomst met de EU en de VS.

Dus als u reeds gebruik maakt van uitbesteding – of het sterk overweegt – geeft ons de kans om u te tonen wat Kosovo te bieden heeft. Hier is de top tien van geode redenen om uit te besteden naar Kosovo:

Top Feiten over Kosovo als Land Voor Uitbesteding Voor ICT-Diensten_dutch_Kosbit

#1: Zeer Gekwalificeerd Jong Personeel
Het is een feit: Kosovo heeft de jongste bevolking in Europa, met 53% van de Kosovaren die jonger zijn dan 25, allemaal hoog opgeleide, ICT-gekwalificeerde (CiscoCCIE/Juniper JNCIE/ & Microsoft MSCE) mensen met een hoog niveau van de Engelse en Duitse taal. Een studie, uitgevoerd door Blue Prism, toonde aan dat meer dan 60% van de ondervraagden uit het Verenigd Koninkrijk problemen hebben gehad met een vertegenwoordiger van een offshore centrum uit Indië omdat ze niet in staat waren hun accent te verstaan, wat een grote communicatie-barrière vormt voor klanten.

Highly Qualifed Young Staff Kosbit

#2: Strategische locatie
Kosovo is strategisch gelokaliseerd in het hart van Europa, wat het een van de meest aantrekklijke ITO/BPO bestemmingen maakt en het ICT-centrum voor uitbesteding in Europa. Volgens het rapport van World Bank Group’s Doing Business is Kosovo erkend als top tien hervormer wereldwijd, nu gerangschikt 66 uit 189.

Invest in Kosovo Kosbit

#3: Tijdzone
Kosovo is dichterbij dan u denkt. Gelokaliseerd in de UTC+01:00 – Centraal Europeaanse Tijdzone, 1 uur voor de Greenwich Mean Time. Het is minder dan 3 uur vliegen vanuit Londen en minder dan 2 uur vanuit Berlijn. U blijft dan in dezelfde tijdzone, maar u kan niet naar Mumbai in minder dan 10 uur en tegen een veel hogere kostprijs.
Time Zone in Kosovo Kosbit

#4: Aantrekkelijke Prijs 
In Kosovo, kan u meer voor minder krijgen. Recente studies tonen aan dat bedrijven in de VS en het VK zich naar Zuidoost-Europa richten, in plaats van naar Indië, dankzij een goedkoper en beter gekwalificeerd personeelsbestand, wat zorgt voor concurrentie met Indië, waar lonen goedkoper zijn, maar het kan zijn dat u meer tijd verliest door moeilijke communicatie en culturele verschillen en voor het overbrengen van uw
boodschap.
Attractive_Price_Kosbit_IT Outsourcing Company

#5: Culturele Affiniteit
Kosovo heeft een nauwere culturele band met Europa, wat bedrijven helpt bij het verminderen van de problemen die voortkomen uit samenwerking met bedrijven met verschillende culturele achtergronden. Mensen uit verschillende culturen en achtergronden managen kan een grote uitdaging zijn wat ervoor gezorgd heeft dat een aantal bedrijven uit de VS en Europa landen zoals Indië de rug toegekeerd hebben en
zich gericht hebben op nabijere plaatsen zoals SEE met dewelke ze een aantal tradities, gebruiken en feestdagen in gemeenschap hebben. Kosovo heeft een aantal van de beste vrouwelijke popsterren voortgebracht: Rita Ora, Dua Lipa, Era Istrefi. Op vlak van sport, Majlinda Kelmendi wint de eerste Olympische Gouden Medaille in Rio. Het heft ook een aantal topvoetballers in Europa voortgebracht: Adnan Januzaj (Manchester United), Granit Xhaka (Arsenal) and Xherdan Shaqiri (Stoke City). Maar dat niet alleen, koffiebars in Kosovo serveren de beste macchiato in de wereld (Yahoo Travel, 2015).

Culture_Affinity_Kosbit_IT Outsourcing Company

#6: Wetgeving Compatibel Met EU

Kosovo heeft zijn juridisch systeem hervormd, waardoor het volledig compatibel is geworden met de wetgeving van de EU. Alle wetten zijn beschikbaar in het Engels. Het simpele en transparante belastingsysteem en de Euro als officiële munteenheid maken het gemakkelijk om zaken te doen in Kosovo.
6. EU Compatible Legislation Kosovo Kosbit

#7: Toegang tot de Markt in EU

Kosovo heeft de Stabilization and Association Agreement met de EU getekend. Kosovo is ook lid van de CEFTA, wat ervoor zorgt dat er vrije toegang wordt gegeven aan 520 miljoen EU klanten en dat er een betere investeeromgeving wordt aangeboden, met goede relaties met de tegenpartij.
 Access to EU Market Kosbit

#8: Mature ICT-Markt
Met de hoogste internetpenetratie van Zuidoost-Europa, groeit de ICT-markt van Kosovo voortdurend en biedt het een goede opportuniteit voor uibesteding van ICT-diensten voor internationale bedrijven.

Mature ICT Market Kosovo Kosbit

#9: Nationale ICT-Strategie

De regering van Kosovo richt zich toe op het ondersteuning van de ICT-sector door consistente ICT-gerelateerde wetgeving en omkadering te bieden. De Kosovo Association of Information and Communication Technology (STIKK), Capgemini, GIZ, en Innovation Centre Kosovo (ICK) en andere relevante aandeelhouders werken samen om een nationale ICT-strategie te ontwikkelen om de ICT-markt in Kosovo aan te moedigen.

Kosovo National IT Strategy_Kosbit_IT Outsourcing Company

#10: Groeiend Aantal Afgestudeerden in ICT

Kosovo bevordert ICT-vaardigheden, een initiatief dat een opmerkelijke groei in afgestudeerden in ICT met meertalige en technologische vaardigheden promoot om professionele diensten te exporteren. Meer nog, het onderwijssysteem heeft het Bologna-proces ondergaan op het gebied van Europeaanse hogere opleiding, zowel privaat als openbaar, en het is recent door een accreditatie-proces, uitgevoerd door de British Council, geraakt. Als laatste maar zeker niet onbelangrijkste, een groep studenten van Kosovo heeft de “Space Apps Challenge” wedstrijd, gehouden door de NASA, voor 2015 gewonnen.

10. Increasing Numbers of ICT Graduates Kosovo Kosbit

Conclusie

Uitbesteding als een van de belangrijkste zakentrends en strategische opties blijft groeien. Maar, de bestemming voor het uitbesteden van diensten verandert, en nieuwe landen zoals Kosovo schieten als paddestoelen uit de grond. In de op resultaten gebaseerde economie, waar bedrijven externe vaardigheden en kennis leveren – waarom zou u het uzelf nog moeilijk maken, als een ander bedrijf het sneller, beter en goedkoper doet?

Uitbesteding werkt – echt waar! Maar het werkt het beste als u het juist doet. Kosbit is een leidinggevend ICT uitbestedingsbedrijf gevestigd in Zuidoost-Europa, Kosovo. Kosbit werkt met bedrijven als AT&T, IBM en Cisco, met meer dan 10 jaar ervaring, het biedt een grote reeks diensten aan, uibesteding van ICT-diensten, globale telecom oplossingen, systeemintegratie en diensten m.b.t. software-ontwikkeling om kosten van ICT te drukken, levering van diensten te verbeteren en groei van bedrijven te promoten.

Onze diensten geven u gemoedsrust… Nu gebruik makend van de NIEUWE BRON van hooggekwalificeerde techneuten van Zuidoost-Europa in plaats van Indië!

Het verschil?
“Wij spreken uw taal! “