10 faktaa Kosovosta IT-palveluiden ulkoistamisen kohteena

10 faktaa Kosovosta IT-palveluiden ulkoistamisen kohteena

In Viime vuosina palveluiden hankinta yrityksen ulkopuolelta on noussut huomattavasti teknologisoituneessa, kilpailevassa ja nopeasti muuttuvassa bisnesympäristössä. Ulkoistaminen on yksi tämän hetken tärkeimmistä ja pysäyttämättömistä trendeistä yrityksissä. Joten mitä edes on ulkoistaminen? Yksinkertaisesti sanottuna ulkoistaminen tarkoittaa yrityksen ulkopuolisen avun palkkaamista tietyn työn tekemiseen. Ennen ulkoistamista tehtiin kulujen pienentämiseksi, mutta nykyajan verkostoituneessa maailmassa se nähdään jopa 2000-luvun tärkeimpänä strategisena työvälineenä.

More Yhä useampi yritys etsii tapaa ulkoistaa käyttämällä ITO-palveluita sekä BPO-palveluita (tietotekniikan ja liiketoimintaprosessien ulkoistaminen) kaakkois-Euroopassa. Joitakin esimerkkejä näistä ulkoistamismahdollisuuksista ovat IT-palvelut, tuotteiden valmistaminen, ohjelmistokehitys, verot, kirjanpito, koulutus, asiakaspalvelu, logistiikka, kiinteistöt, puhelinkeskukset ja henkilöstöhallinta.

In Tämän tärkeän trendin ansiosta Kosovo on noussut yhdeksi Euroopan tärkeimmistä globaaleja ulkoistettuja IT-palveluja tarjoavista paikoista. Global Sourcing Association (GSA) on myös todennut, että Kaakkois-Eurooppa sekä Kosovo on noussut kiinnostavaksi paikaksi yrityksille, jotka etsivät halpaa, mutta laadukasta, ulkoistusta. Lisäksi Kosovon hyvin koulutetut, monikieliset ja pätevät IT-osaajat nostavan paikan kiinnostusta. Kosovon väestö on EU:n nuorinta (53% kosovolaisita on alle 25-vuotiaita).
Se sijaitsee strategisesti tärkeällä aikavyöhykkeellä (CET). Kosovossa käytetään euroa ja verot ovat matalat. Lisäksi Kosovolla on vapaankaupansopimus EU:n ja USA:n kanssa. 

Jos siis käytät jo ulkoistamista – tai todella harkitset sitä – tässä 10 faktaa Kosovosta IT-palveluiden ulkoistamisen kohteena:

faktaa Kosovosta IT-palveluiden ulkoistamisen kohteena_Kosbit

#1: Osaavaa nuorta henkilökuntaa
Kosovon väestö on koko Euroopan nuorinta. Nämä nuoret ovat hyvin koulutettuja ja päteviä IT-asiantuntijoita (Cisco CCIE/Juniper JNCIE/Tellabs & Microsoft MSCE), joilla on vahvat kielitaidot sekä englannissa että saksassa.

Highly Qualifed Young Staff Kosbit

#2: Strategisesti hyvä sijainti
Kosovon sijainti Euroopan sydämessä on strategisesti toimiva ja tekee siitä yrityksiä kiinnostavan ITO/BPO-kohteen sekä Euroopan IT-ulkoistamisen keskuksen. World Bank Groupin tekemän bisnesraportin mukaan Kosovo on yksi kymmenestä tärkeimmästä uudistajasta maailmalla ja sijoittuu nyt sijalle 66/189.

Invest in Kosovo Kosbit

#3: Aikavyöhyke
Kosovo on lähempänä kuin luuletkaan. Se on Keski-Euroopan aikavyöhykkeellä eli UTC+01:00 eli yhden tunnin Greenwichin aikaa edellä. Lento Lontoosta kestää vähemmän kuin kolme tuntia ja lento Berliinistä alle kaksi tuntia.
Time Zone in Kosovo Kosbit

#4: Houkuttelevat hinnat
Kosovossa saat enemmän vähemmällä. Viimeisimpien tutkimuksien mukaan USA:n ja Britannian yrityksen ovat kääntyneet kaakkois-Euroopan puoleen Intian sijasta hyvälaatuisen, mutta halvan, työvoiman perässä.
Attractive_Price_Kosbit_IT Outsourcing Company

#5: Kulttuurinen yhtenäisyys
Kosovo on kulttuuriltaan lähellä Eurooppaa, mikä taas vähentää eri kulttuureista tulevien yritysten välillä tapahtuvia ristiriitoja. Kosovosta tulee esimerkiksi joitakin tunnettuja poptähtiä: Rita Ora, Dua Lipa & Era Istefi. Urheilussa taas Majlinda Kelmendi voitti ensimmäisen Olympialaisista saadun kultamitalin Riossa. Se on myös tuottanut joitain Euroopan jalkapalloilijoita: Adnan Januzaj (Manchester United), Granit Xhaka (Arsenal) ja Xherdan Shaqiri (Stoke City). Kaiken päälle Kosovon kahviloissa myydään maailman parasta macchiatoa (Yahoo Travel, 2015).

Culture_Affinity_Kosbit_IT Outsourcing Company

#6: EU:n kanssa yhteensopiva lainsäädäntö

Kosovo on uudistanut lainsäädäntöään, niin että se sopii yhteen EU:n säädösten kanssa. Kaikki lait ovat saatavilla myös englanniksi. Yksinkertainen ja läpinäkyvä verotus sekä euron käyttäminen virallisena
valuuttana tekevät Kosovosta helpon kohteen ulkomaalaisille yrityksille.
6. EU Compatible Legislation Kosovo Kosbit

#7: Pääsy EU:n markkinoille

Kosovo on allekirjoittanut EU:n kanssa Vakaus- ja assosiaatiosopimuksen. Kosovo on myös CEFTA-jäsen, joka taas takaa pääsyn 592 miljoonaan EU:n kuluttajaan ja paremmat investointimahdollisuudet sekä vakaat suhteet kumppaneihin.
 Access to EU Market Kosbit

#8: Kehittynyt ICT-ala
Internetin käyttöasteen ollessa Kaakkois-Euroopan suurin Kosovon ICT-ala kasvaa kasvamistaan ja tarjoaa hyviä tilaisuuksia ulkomaalaisten yritysten IT-palveluiden ulkoistamiseen.

Mature ICT Market Kosovo Kosbit

#9: Kansallinen IT-strategia

Kosovon valtio on sitoutunut tukemaan ICT-alaa tarjoamalla jatkuvia ICT-alaan liittyviä parannuksia lainsäädäntöön ja puitteisiin. Kosovo Association of Information and Communication Technology (STIKK), Capgemini, GIZ ja Innovation Centre Kosovo (ICK) sekä muut alan sidosryhmät ovat liittäneet
voimansa ja luoneet kansallisen IT-strategian, jolla Kosovon ICT-markkinoita voidaan promotoida
.

Kosovo National IT Strategy_Kosbit_IT Outsourcing Company

#10: Nouseva määrä ICT-alalle valmistuneita

Kosovon hallinnon aloite ICT-taidoille on saanut aluille ICT-aloille valmistuneiden opiskelijoiden määrän kasvun. Opiskelijat ovat monikielisiä ja he pystyvät työskentelemään ammattitaitoisesti teknologian alalla. Lisäksi koulutusjärjestelmä, sekä yksityinen että julkinen, on ollut mukana Euroopan korkeakoulujen Bolognan prosessissa ja vain vähän aikaa sitten tapahtuneessa brittien johtaneessa valtuuttamisprosessissa. Viimeisenä, mutta ei vähäisimpänä, ryhmä kosovolaisia opiskelijoita voitti NASAn vuonna 2015 järjestämän ”Space Apps Challenge” -kilpailun.

10. Increasing Numbers of ICT Graduates Kosovo Kosbit

Yhteenveto

Ulkoistaminen on yksi tärkeimmistä yritystrendeistä ja strategisista vaihtoehdoista kasvua ajateltaessa. Ulkoistamisen kohdemaat ovat kuitenkin muuttumassa ja uudet maat, kuten Kosovo, kasvattavat nopeasti suosiotaan. Tuloksellisessa ekonomiassa, jossa yritykset hyötyvät ulkoisista voimavaroista ja ammattitaidosta, ajatellaan, että mikä järki olisi tehdä itse, jos joku muu voi tehdä työn nopeammin, paremmin ja halvemmalla.?

Ulkoistaminen todella toimii! Mutta se toimii parhaiten oikein tehtynä. Kosbit on johtava IT-alan ulkoistaja Kaakkois-Euroopassa ja Kosovossa. Kosbit toimii AT&T: n, IBM: n ja Ciscon, yli vuosikymmenen kokemuksella Kosbit tarjoaa laajan kirjon erilaisia palveluita, kuten IT-töiden ulkoistamista, globaaleja televaihtoehtoja, järjestelmäintegraatiota ja ohjelmistojen kehityspalveluita.
Näiden palveluiden avulla yritykset voivat pienentää ICT-kustannuksia, parantaa palveluitansa ja nopeuttaa bisneksen kasvua.

Palvelumme rauhoittavat mieltäsi… Käytä nyt UUTTA TYÖVOIMAA ja valitse Kaakkois-Euroopan hyvin koulutetut teknikot intialaisten palveluiden sijaan!!

Missä ero näkyy??
“Me puhumme sinun kieltäsi!”